Jade Versteeg

Advocaat

Jade Versteeg is advocaat bij bureau Brandeis. Zij specialiseert zich in het Europees mededingingsrecht en sectorspecifieke regulering.

Jade heeft ruime ervaring met alle facetten van het (Europees) mededingingsrecht, waaronder (tweede-fase) concentratiemeldingen, kartels en misbruikzaken. Daarnaast adviseert Jade geregeld over samenwerkingen, informatie-uitwisseling, distributiesystemen en heeft zij specifieke kennis van de Wet Markt en Overheid en de geoblockingsregels. Jade staat ondernemingen bij in zowel Europese als nationale bestuursrechtelijke procedures, alsmede civiele procedures op het gebied van mededingingsrecht en zorginkoop.

De werkzaamheden van Jade richten zich voor een belangrijk deel op gereguleerde markten zoals TMT, fintech, vervoer, agri en zorg. Binnen haar werk kent Jade een bijzondere interesse voor data-gerelateerde vraagstukken in digitale platformmarkten. Ook heeft Jade specifieke expertise als het gaat om (economische) regulering van betaalverkeer, mobiliteitsdiensten, dataportabiliteit en netneutraliteit. Jade treedt regelmatig op als counsel’s counsel voor mededingingsrechtelijke en reguleringsvragen, bijvoorbeeld in het kader van overnames en joint ventures.

In 2015 behaalde Jade de master European Competition Law and Regulation aan de Universiteit van Amsterdam (cum laude). Tijdens en na haar studie liep zij onder andere stage bij een vooraanstaand internationaal advocatenkantoor en bij de Directie Mededinging van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Voordat zij zich aansloot bij bureau Brandeis, was Jade werkzaam als advocaat bij Maverick Advocaten.

Relevante ervaring:

  • Bijstaan van fuserende partijen en derde partijen in complexe (tweede fase) meldingstrajecten bij de Europese Commissie en de ACM zoals PostNL/Sandd, Sanoma/Iddink, T-Mobile/Tele2, Ziggo/Liberty Global en Vodafone/Ziggo.
  • Vertegenwoordigen van diverse ondernemingen in de telecom, media- en postsector rondom marktanalysebesluiten van de ACM en het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) en in beroepsprocedures bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).
  • Bijstaan van Eredivisie Media & Marketing (Fox Sports) als derde partij in een beroepsprocedure van KPN en CAIW naar aanleiding van een besluit van de ACM over de exploitatie van de Eredivisie voetbalwedstrijden.
  • Assisteren van fintechbedrijven op het gebied van het Europees mededingingsrecht, PSD2 en interchange fee regulering.
  • Vertegenwoordigen van diverse OV-bedrijven en mobiliteitsdienstenaanbieders in verschillende procedures, bijvoorbeeld naar aanleiding van de publieke consultatie rondom het advies van ACM inzake de OV-betaalmarkt.

 

 

Lawyer
Journal Jade

Competition Flashback Q3 2021

Bas Braeken & Jade Versteeg & Lara Elzas & Timo Hieselaar & Demi van den Berg & Berend Verweij / 07 okt 2021

Dit is de Competition Flashback Q3 2021 van bureau Brandeis, waarin wij terugblikken op de belangrijkste mededingingsrechtelijke ontwikkelingen over het afgelopen kwartaal (klik hier voor het origineel). Wilt u graag voortaan de Competition Flashback van…

Inval van de ACM: Do’s & Don’ts bij een Dawn Raid

Bas Braeken & Jade Versteeg & Lara Elzas & Timo Hieselaar & Demi van den Berg & Berend Verweij / 14 sep 2021

Door Covid-19 heeft de Autoriteit Consument en Markt (“ACM”) lange tijd geen bedrijfsbezoek uitgevoerd maar de verwachting is dat met de huidige versoepelingen de ACM de komende tijd actief zal zijn in het uitvoeren van…