Lara Elzas

Advocaat

Lara Elzas is advocaat bij bureau Brandeis. Zij specialiseert zich in het (Europees) mededingingsrecht en sectorspecifieke regulering.

Lara heeft ruime ervaring met alle facetten van het (Europees) mededingingsrecht, waaronder het (eerste en tweede fase) concentratietoezicht, kartels en misbruikzaken. Ook heeft Lara specifieke kennis van de Wet Markt & Overheid en de ‘Platform-to-Business’ verordening.

Voordat zij zich aansloot bij bureau Brandeis, was Lara werkzaam als senior jurist bij de directie Mededinging van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Zij werkte daar aan uiteenlopende complexe mededingingsrechtelijke zaken in verschillende sectoren (zoals media, digitaal, retail, landbouw, vervoer en de haven). Zij heeft daarbij ruime ervaring opgedaan in het adviseren over en het analyseren van mededingingsvraagstukken, het voeren van marktgesprekken, verhoren en invallen (dawn raids) van de ACM.  Lara verrichte ook veel internationale werkzaamheden. Zo nam zij onder meer deel aan de expertisegroep kartels van het European Competition Network (ECN).  Lara is een aantal maanden gedetacheerd geweest bij de Europese Commissie waar zij bij Directorate-General Competition gewerkt heeft aan een omvangrijke tweede-fase concentratiezaak in de staalindustrie en een internationaal kartelonderzoek.

In 2020 behaalde Lara de Grotius specialisatieopleiding Mededingingsrecht (Cum Laude). In 2015 behaalde Lara de Master Europees Recht en de Master Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Daarnaast nam zij deel aan het Honoursprogramma voor Masterstudenten van de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie was zij onder meer actief bij Mordenate, een studievereniging voor de beste studenten van de Leidse juridische faculteit. Ook studeerde zij een half jaar aan Universitat de Barcelona en liep zij stage bij een vooraanstaand advocatenkantoor op de sectie (Europees) mededingingsrecht.

Lawyer
Journal Lara

Competition Flashback Q2 2022

Bas Braeken & Jade Versteeg & Lara Elzas & Timo Hieselaar & Demi van den Berg & Diederik Simons / 06 jul 2022

Dit is de Competition Flashback Q2 2022 van bureau Brandeis met daarin een selectie van de belangrijkste mededingingsrechtelijke ontwikkelingen over het afgelopen kwartaal (klik hier voor het origineel). Wilt u graag voortaan de Competition Flashback van…

Competition Newsflash

Bas Braeken & Demi van den Berg & Lara Elzas & Jade Versteeg & Timo Hieselaar / 01 jun 2022

Dit is een Competition Newsflash van bureau Brandeis (klik hier voor het origineel).   Wilt u graag voortaan de nieuwsbrieven van bureau Brandeis per e-mail ontvangen? Dat kan! Het aanmeldformulier vindt u hier.   Nieuwe Groepsvrijstelling en…