Wesley Vader

Senior Advocaat
Contact
T +31 (0)20 7606 505
E-mail Wesley

Wesley Vader is een senior medewerker van bureau Brandeis. Wesley is sinds 2007 advocaat en richt zich volledig op de Corporate & Commercial Litigation praktijk.

Wesley heeft ruime ervaring in het aansprakelijkheidsrecht in brede zin. Wesley behandelt onder meer bestuurderaansprakelijkheidzaken, aandeelhoudersgeschillen, contractuele geschillen maar ook class actions en kartelschadezaken. Daarnaast heeft Wesley een bijzondere focus op de corporate fraude praktijk en een track record op het gebied van schadeverhaal, asset tracing, exhibitievorderingen en bewijsbeslag.

Wesley is als advocaat begonnen bij het kantoor dat nu Eversheds Sutherland heet. Vanaf 2010 is Wesley werkzaam geweest bij in de Litigation praktijk van Lexence. Wesley heeft zijn studie Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen in 2007 afgerond. Gedurende een semester heeft hij in Canada aan de University of Western Ontario gestudeerd. In 2013 heeft Wesley de postacademische specialisatieopleiding Onderneming en Aansprakelijkheid aan de Grotius Academie cum laude afgerond.

Wesley geeft regelmatig cursussen op het gebied van onder meer bestuurdersaansprakelijkheid en fraude. Hij publiceert ook met enige regelmaat, onder meer in het Tijdschrift voor de Ondernemingsrecht Praktijk (TOP).

Publicaties:
– Zorgplichten in de ondernemingsrechtpraktijk in TOP 2014/583;
– Fraude in de ondernemingrechtpraktijk: drempels bij het nemen van verhaal in TOP 2016/346; en
– Profiteren van fraude: de glijdende schaal van onrechtmatig naar ongerechtvaardigd in TOP 2018/482.

Lawyer
Journal Wesley