Syb Terpstra

Advocaat

Syb is advocaat-medewerker bij bureau Brandeis. Hij is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht en media- & entertainmentrecht. Syb heeft uitgebreide ervaring op het gebied van het merkenrecht en hij heeft veel kennis van o.a. sponsorcontracten en celebrity endorsements.

Managing Intellectual Property’s IP Stars erkende Syb de afgelopen twee jaar als “excellent associate” en “rising star” op het gebied van merken- en auteursrecht. Daarnaast is Syb in 2020 door de vooraanstaande advocaten-ranking Legal500 aangemerkt als “recommended associate”. Een quote uit diezelfde ranking:

Syb Terpstra is a very intelligent, young talent with a great future ahead of him. Very smart and sharp and at the same time very approachable in his communication.

Voordat Syb bij bureau Brandeis in dienst trad, werkte hij bijna 5 jaar als advocaat-medewerker bij De Brauw Blackstone Westbroek. Zijn ruime ervaring als producer en muzikant (DJ en gitarist in diverse bands) komen goed van pas in het bijstaan van cliënten in de media- en entertainmentindustrie.

Recente werkzaamheden

Een greep uit enkele recente werkzaamheden van Syb:

Op het gebied van entertainment:

  • Bijstaan van Spinnin Records en MusicAllStars in hoger beroep tegen Martin Garrix;
  • Bijstaan van verschillende internationaal bekende DJ’s en producers in zowel contractuele als IE-rechtelijke geschillen;
  • Advisering van zowel sporters als sponsoren in onderhandelingen over sponsorcontracten;
  • Advisering van een televisiepresentator in een geschil met een producent en het Commissariaat voor de Media;
  • Advisering van muzieklabels en artiesten(managers) over o.a. platen-, management-, boekings- en muziekuitgavecontracten.

Op het gebied van IE (merkenrecht en auteursrecht):

  • Vertegenwoordiging van productiemaatschappij Submarine voor de Kamer van Beroep van het EU Intellectual Property Office (EUIPO) in een merkenrechtelijke oppositieprocedure;
  • Vertegenwoordiging van Hoog Catharijne voor het EUIPO en de rechtbank Haarlem in verschillende merkenrechtelijke procedures;
  • Bijstaan van Smilde in een baanbrekende procedure voor het Europese Hof van Justitie over de vraag of smaak auteursrechtelijk beschermd kan worden;
  • Bijstaan van verschillende partijen in procedures over hun merkrechten en andere IE-rechten bij de Nederlandse rechter, het EUIPO, het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) en verschillende nationale merkenbureaus wereldwijd.

Professionele activiteiten
Syb heeft over zijn vakgebied gepubliceerd in o.a. het vakblad Berichten Industriële Eigendom. Daarnaast is hij actief lid van de AIPPI / BMM / IAEL / VIEPA / VvA. Als lid van de AIPPI Young Members Committee organiseert Syb bijeenkomsten voor ´jonge´ IE-liefhebbers. Syb volgt momenteel de IE- en procesrecht specialisatieopleiding van de SK Martensacademie.

Lawyer
Journal Syb