Sophie van Everdingen

Senior Advocaat

Sophie van Everdingen is advocaat-medewerker bij bureau Brandeis. Sophie specialiseert zich in het media- en intellectuele eigendomsrecht en in commerciële geschillen. Zij doet dat vanuit haar achtergrond in corporate- en commercial litigation, waardoor zij een goed begrip heeft voor de meeromvattende belangen van de cliënt. Sophie staat grote en kleine ondernemingen bij in inbreukzaken, maar adviseert en procedeert ook in zaken over fraude en schending van overeenkomsten. Sophie communiceert snel, is pro-actief en behoudt in al haar zaken het overzicht.

Sophie heeft een bijzondere interesse voor grensoverschrijdende zaken. Dat zij zowel het Engels als het Frans beheerst, is daarbij zeer behulpzaam. Recent trad zij voor Nederlandse partijen op bij beslaglegging, getuigenverhoren en (dreigende) inbreukprocedures rondom auteursrecht in België, Frankrijk, Italië, Portugal, China en Rusland. Daarnaast staat Sophie de Stichting Truck Cartel Recovery bij in de (voorgenomen) procedure tegen zes internationale vrachtwagenproducenten die onderdeel uitmaakten van het vrachtwagenkartel om schade van gedupeerden te verhalen.

Sophie is redactielid van Cartel Damages Quarterly, hét Europese kwartaalbericht op het gebied van kartelschaderecht.

Voordat Sophie zich aansloot bij bureau Brandeis, was zij als advocaat bij Houthoff werkzaam binnen de secties dispute resolution in Amsterdam en European and competition law in Brussel. Sophie studeerde in Leiden (Universiteit Leiden), Parijs (Sciences Po) en Londen (Queen Mary University).

 

Lawyer
Journal Sophie

Kwartaalbericht Kartelschade #3 2020

Hans Bousie & Louis Berger & Sophie van Everdingen & Nathan van der Raaij & Tessel Bossen / 01 apr 2021

Hierbij presenteren wij u het derde kwartaalbericht van 2020 over ontwikkelingen op het gebied van cartel damage litigation van bureau Brandeis. U kunt het kwartaalbericht hier inzien. Ontvangt u de volgende editie van ons kwartaalbericht graag…

Krijgen we de primeur met Britse artiesten?

Sophie van Everdingen / 01 mrt 2021

Britse artiesten hebben op dit moment een dubbele uitdaging. Ze hebben natuurlijk te maken met alle coronabeperkingen waardoor optredens niet mogelijk zijn. Tegelijkertijd speelt er nog die andere kwestie: de Brexit. Die maakt het toeren…