Vacature advocaat-stagiair Corporate & Commercial Litigation

bureau Brandeis / 26 mei 2021

Procederen is een ambacht. Het vereist unieke kennis en ervaring. Strategisch denkvermogen en creativiteit. Daarvoor zijn een onafhankelijke blik en volledige toewijding noodzakelijk.

bureau Brandeis zoekt een advocaat-stagiair voor de
Corporate & Commercial Litigation praktijk

Wij zijn…

bureau Brandeis. Een jong, innovatief advocatenkantoor gevestigd aan de Sophialaan in Amsterdam. Onze organisatie bestaat uit hooggekwalificeerde professionals: integer, steengoed, effectief, creatief, eigenzinnig én betrokken bij de klant, het bureau en de maatschappelijke omgeving. Binnen ons kantoor zijn momenteel 47 professionals werkzaam, waarvan 37 advocaten en juristen.

Bij bureau Brandeis telt iedereen mee: je mag vanaf dag één meewerken aan belangrijke zaken. Als litigation kantoor onderscheidt bureau Brandeis zich door de beslechting van complexe geschillen, dikwijls met een bijzonder maatschappelijk of bedrijfseconomisch belang. Onze doelstelling is de advocatuur te beoefenen zoals die bedoeld is: onafhankelijk, betrokken en uitgesproken, met een nadruk op het procederen. Wij hebben een mening over het recht en de zaken die we behartigen. Wij staan achter onze cliënten en vechten voor hun belangen alsof het om onze eigen belangen gaat.

Onze advocaten zijn absolute specialisten binnen hun vakgebied: Corporate & Commercial Litigation, Financial Services Litigation, Regulatory Compliance, Internet & Technologie, Media & Entertainment en Mededinging & Europees recht. We kiezen ervoor niet op te treden voor de Nederlandse overheid, de grote Nederlandse banken en accountantskantoren, maar juist veelal voor de challenger. Dat geeft bureau Brandeis een unieke positie in de markt.

Wij hebben nodig…

Een (beginnend of gevorderd) advocaat-stagiair voor de Corporate & Commercial Litigation praktijk, binnen het team onder leiding van Frank Peters.

Het team is gespecialiseerd in geschillen rond vennootschappen, aandeelhoudersactivisme, geschillen tussen (minderheids)aandeelhouders en hun medeaandeelhouders, enquêteprocedures en het oplossen van (internationale) disputen en de voorkoming daarvan, ook in arbitrage. Verder behandelt het team diverse collectieve acties. Daarnaast houdt het team zich bezig met beslechting van diverse commerciële en contractuele geschillen. De afgelopen jaren heeft het team onder meer geprocedeerd in de zaken Fox/Ziggo, Alert Life Sciences, Greenpeace/De Staat, en Steinhoff.

Wij zijn op zoek naar…

Iemand die graag een steengoede corporate en commercial litigator wil worden. Ben jij die (groei)briljant en heb jij affiniteit met het ondernemingsrecht? Ben jij een teamspeler met humor, analytisch een kei, creatief en betrokken? Heb je al een goede schrijf- en spreekvaardigheid, maar wil je die verder ontwikkelen? Hecht je daarbij ook waarde aan een creatieve en leuke werkomgeving? Als je je hierin herkent, nodigen we je van harte uit te reageren.

Wij bieden…

Een marktconform salaris afhankelijk van anciënniteit en relevante werkervaring. Daarnaast bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: een pensioensregeling, reiskostenvergoeding, sportbudget, en een mobiele telefoon. bureau Brandeis hecht grote waarde aan plezierig werkgeverschap.

Wil je reageren…

Ben je geschikt en heb je zin om je carrière voort te zetten bij bureau Brandeis, stuur dan je CV met motivatiebrief, cijferlijsten en eventuele stagebeoordelingen naar jana.penkoski@bureaubrandeis.com. Voor meer (inhoudelijke) informatie over de functie kun je contact opnemen met één van onze advocaten Anita van Wees of Marije Hazenberg.

 

 

Gerelateerde artikelen

Life Sciences: Contracts and Dispute Resolution

Michelle Krekels & Daniëlle Brouwer / 17 jun 2021

Manufacturing and distributing products in the life sciences sector is complex and challenging. Life sciences companies frequently engage in cross-border partnerships and collaborations. Under these circumstances, international disputes often arise. Supply chain interruptions, differences in…