Roos de Rooij

Juridisch medewerker
Contact
T +31 (0)20 7606 505
E-mail Roos

Roos de Rooij is werkzaam als juridisch medewerker bij bureau Brandeis. Zij specialiseert zich in de Corporate & Commercial praktijk. Daarbinnen werkt zij veel mee aan collectieve acties.

Roos rondde in 2022 een master Privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam af. Zij schreef haar scriptie over de interne onderzoekspraktijk en het verschoningsrecht. In dit kader organiseerde zij ook een symposium. Tijdens haar gelijktijdige bachelors (Rechtsgeleerdheid en Liberal Arts and Sciences) verdiepte zij zich zowel in Europees Recht, als conflictgeschiedenis. Hiernaast zat zij in de facultaire studentenraad.

Gedurende haar studie heeft Roos brede ervaring opgedaan in de juridische sector. Zo liep zij stage binnen de advocatuur, werkte zij als buitengriffier Handel bij het gerechtshof Den Haag en gaf zij als vrijwilliger advies bij de rechtswinkel Migranten.

In haar vrije tijd is Roos secretaris van een stichting die zich richt op het ontwikkelen en bevorderen van (podium)kunst. Als voormalig kok bereidt zij daarnaast regelmatig maaltijden voor kwetsbare buurtbewoners.

Lawyer
Journal Roos