Paul Geerts

Senior Counsel
Contact
E-mail Paul
Download V-card

Professor Paul Geerts is of counsel bij bureau Brandeis. Paul geniet internationale bekendheid als hoogleraar intellectuele eigendom aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder in zijn academische carrière specialiseerde hij zich in bijzondere aspecten van het ondernemingsrecht.

Hij heeft meer dan 180 (wetenschappelijke) publicaties op zijn naam staan. Paul is onder meer auteur van de handboeken Bescherming van de intellectuele eigendom en Enkele formele aspecten van het enquêterecht.

Hij is daarnaast onder meer redacteur van Tekst & Commentaar Intellectuele eigendom en van het tijdschrift Intellectuele Eigendom en Reclamerecht.

Paul geldt binnen bureau Brandeis als de ultieme vraagbaak. Alle advocaten kunnen bij hem terecht om hun voordeel te doen met zijn encyclopedische kennis. Hij beoordeelt processtukken en denkt mee over de te voeren strategie in rechtszaken. Professor Geerts wordt ook dikwijls gevraagd om een second opinion te geven aan advocaten van andere kantoren. Daarnaast kan hij opinies verstrekken ter ondersteuning van een bepaald standpunt in lopende procedures. Paul verzorgt regelmatig in-house seminars voor cliënten van bureau Brandeis.

Naast zijn werkzaamheden als hoogleraar en of counsel is Professor Geerts rechter-plaatsvervanger bij meerdere rechtbanken, hoofddocent van de Beroepsopleiding Benelux Merken- en Modellengemachtigden en docent bij de Staatsopleiding Octrooigemachtigden.

Lawyer
Journal Paul

Parallelhandel en het reviseren van merkproducten

Paul Geerts / 01 nov 2017

In een vorige rubriek heb ik aandacht besteed aan het opkopen van producten, die daarna door de parallelhandelaar gewijzigd worden. In deze rubriek aandacht voor het opkopen van producten, die daarna door de parallelhandelaar gereviseerd…

De beschrijvende handelsnaam

Paul Geerts / 02 okt 2017

Er is de laatste tijd veel te doen over beschrijvende handelsnamen. Een handelsnaam hoeft geen onderscheidend vermogen te bezitten om handelsnaam te kunnen zijn. Beschrijvende handelsnamen zijn deugdelijke handelsnamen, waarvoor bescherming kan worden ingeroepen. De…

Parallelhandel en het wijzigen van de waar

Paul Geerts / 24 aug 2017

Begin augustus heeft de voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag een interessant merkenrechtelijk vonnis gewezen.[1]   De feiten Stanley Black & Decker Inc. en The Black & Decker Corporation (hierna gezamenlijk B&D) zijn houder van…