Esther Janssen

Advocaat

Esther Janssen is advocaat bij bureau Brandeis. Zij is gespecialiseerd in informatierecht en grondrechten, in het bijzonder vrijheid van meningsuiting.

Esther verdiept zich graag in complexe juridische vraagstukken en is bij bureau Brandeis werkzaam in verschillende rechtspraktijken, waaronder de cassatiepraktijk. Zij combineert de rechtswetenschap met de praktijk. Voor cliënten stelt Esther adviezen op over ontwikkelingen binnen internationaal en Europees (media)recht. Daarnaast helpt zij bij het organiseren van seminars en verzorgt zij wetenschappelijke publicaties en artikelen.

In september 2014 promoveerde Esther aan het Instituut van Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam op haar proefschrift Faith in Public Debate, een rechtsvergelijking over vrijheid van meningsuiting, hate speech en religie. In 2015 verscheen haar boek bij Intersentia Publishers. Zij publiceert en adviseert regelmatig op haar onderzoeksgebied.

Esther studeerde Frans en rechten aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde in 2007 haar L.L.M. Tijdens haar promotie deed zij een half jaar onderzoek aan de Sorbonne in Parijs. Eerder werkte Esther als jurist voor de NVJ, de Nederlandse Vereniging voor Journalisten, en binnen de advocatuur en de rechtspraak.

Lawyer
Journal Esther