Juridisch medewerker / (aankomend) advocaat-stagiare mededingingsrecht

Bas Braeken / 04 jun 2021

bureau Brandeis is per direct op zoek naar een


JURIDISCH MEDEWERKER/ (AANKOMEND) ADVOCAAT-STAGIAIRE MEDEDINGINGSRECHT

Wij hebben nodig…
Wegens groei van de praktijk is bureau Brandeis per direct op zoek naar een juridisch medewerker ((aankomend advocaat-stagiaire) mededingingsrecht/economische regulering.

Bij bureau Brandeis telt iedereen mee. Dat betekent dat je je als advocaat mededingingsrecht vanaf de eerste dag bezig houdt met alle aspecten van het Europees mededingingsrecht, zoals kartels, misbruik machtspositie, (horizontale en verticale) samenwerkingsvormen en het adviseren over de mededingingsrechtelijke aspecten van overnames en joint ventures. bureau Brandeis heeft een bijzondere focus op litigation. Je zult bij ons dus niet alleen adviseren over het Europees mededingingsrecht, maar ook daadwerkelijk bij toezichthouders en rechterlijke instanties het woord voeren.

Een deel van de mededingingsrechtpraktijk bij bureau Brandeis richt zich op gereguleerde sectoren, zoals telecom, data, post & pakketten, media, mobiliteit, fintech en zorg. Affiniteit met (één van) deze sectoren strekt dus tot aanbeveling. Daarnaast worden wij met grote regelmaat door M&A-advocaten van andere kantoren als specialist gevraagd om te adviseren over de mededingingsrechtelijke aspecten van (vaak: complexe) overnames. Daarbij is het je taak als mededingingsspecialist om de Autoriteit Consument & Markt dan wel de Europese Commissie ervan te overtuigen waarom een overname wél of juist niet moet worden goedgekeurd. Een deel van de praktijk heeft ook een Europese component. Dit kan een procedure bij het Gerecht of Hof van Justitie in Luxemburg zijn of het voeren van besprekingen met de Europese Commissie in Brussel.

Onze doelstelling is de advocatuur te beoefenen zoals die bedoeld is: onafhankelijk, betrokken en uitgesproken, met een nadruk op het procederen. Wij hebben een mening over het (mededingings)recht en de zaken die we behartigen. Wij staan achter onze cliënten en vechten voor hun belangen.

Wij zijn…
bureau Brandeis is een advocatenkantoor gevestigd in een prachtig pand aan de Sophialaan in Amsterdam. Onze organisatie bestaat uit hooggekwalificeerde professionals: integer, steengoed, effectief, creatief, eigenzinnig én betrokken bij de klant, het bureau en de maatschappelijke omgeving. Binnen ons kantoor zijn momenteel 40 betrokken professionals werkzaam, ruim 30 advocaten en juristen.

Wij zijn op zoek naar…
Een getalenteerd afgestudeerd jurist met een passie voor en kennis van het (Europees) mededingingsrecht die zich herkent in bovenstaand profiel. Ben je daarnaast creatief, een goede schrijver, een sterke spreker, heb je doorzettingsvermogen, ben je ambitieus, praktisch ingesteld en hecht je waarde aan een prettige werkomgeving? Als je je hierin herkent, nodigen we je van harte uit te reageren.

Wij bieden…
Een marktconform salaris afhankelijk van anciënniteit en relevante werkervaring. Daarnaast bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: een pensioensregeling, reiskostenvergoeding, sportbudget, en een mobiele telefoon. bureau Brandeis hecht grote waarde aan plezierig werkgeverschap. bureau Brandeis organiseert met grote regelmaat sociale activiteiten voor haar medewerkers.

Als je net bent afgestudeerd bent, dan begin je in beginsel als juridisch medewerker. Als de samenwerking langs beide zijden goed bevalt, dan behoort doorgroei tot advocaat-stagiaire tot de mogelijkheden.

Wil je reageren…
Ben je geschikt en heb je zin in om je carrière te beginnen bij bureau Brandeis, stuur dan je CV met korte motivatie naar Jana Penkoski: jana.penkoski@bureaubrandeis.com Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bas Braeken: bas.braeken@bureaubrandeis.com (tel 020 – 7606 517).

Op www.bureaubrandeis.com vind je meer informatie over onze organisatie.

 

Gerelateerde artikelen

Life Sciences: Contracts and Dispute Resolution

Michelle Krekels & Daniëlle Brouwer / 17 jun 2021

Manufacturing and distributing products in the life sciences sector is complex and challenging. Life sciences companies frequently engage in cross-border partnerships and collaborations. Under these circumstances, international disputes often arise. Supply chain interruptions, differences in…