bureau Brandeis zoekt een advocaat-stagiair voor de praktijk Informatierecht

Christiaan Alberdingk Thijm / 16 jun 2021

Procederen is een ambacht. Het vereist unieke kennis en ervaring. Daarvoor zijn een onafhankelijke blik en volledige toewijding noodzakelijk.

bureau Brandeis zoekt een advocaat-stagiair voor de praktijk Informatierecht 

Wij zijn… 

bureau Brandeis. Een uniek kantoor in hartje Amsterdam. Een litigation kantoor. Advocatuur zoals het bedoeld is. Betrokken, uitgesproken, maatschappelijk bewust, met een voorkeur voor de challenger. In de rechtszaal voelen we ons thuis, we zijn hands-on en zijn gewend de dingen voor elkaar te krijgen met de snelheid van het licht. Bij ons leer je het ambacht als nergens anders.

Onze visie op het vak is succesvol. Wij groeien snel, met nu bijna 40 advocaten en juristen.

De praktijk Informatierecht is van oudsher een belangrijke pijler van kantoor. Iedere dag lezen we over ons werk in de media. Hoe reguleer je nieuwe technologieën? Hoe bescherm je gegevens? Wat is de grens van de vrijheid van meningsuiting? Hoe kwalificeer je hyperlinken auteursrechtelijk? Wat is de verantwoordelijkheid van Google? De ontwikkelingen gaan razendsnel en we hebben er plezier in juridisch nieuws meteen met elkaar te delen. Maar het liefst staan we zelf aan de basis van het nieuwe recht. De advocaten van deze praktijkgroep creëren baanbrekende jurisprudentie, onder meer bij het Hof van Justitie EU en de Hoge Raad. We procederen over het blokkeren van ThePirateBay, inbreukmakende advertenties op Facebook en grootschalige privacyschendingen door techbedrijven.

Wij zijn op zoek naar… 

Een (beginnend of gevorderd) advocaat-stagiair voor de praktijk Informatierecht, binnen het team onder leiding van Christiaan Alberdingk Thijm.

Iemand die graag een steengoede litigator wil worden. Iemand die strategisch kan denken. Iemand met goede cijfers, die niet alleen maar heeft gestudeerd. Iemand die creatief is, maatschappelijk betrokken en een leven wil naast het werk. Heb je al een goede schrijf- en spreekvaardigheid, maar wil je die verder ontwikkelen? Wil je werken in een dynamische omgeving met jonge mensen? Wil je aan de frontlinie staan van het recht? Als je je hierin herkent, nodigen we je van harte uit te reageren.

Wij bieden…

Alles wat een jonge advocaat nodig heeft. Een marktconform salaris, veel plezier en gezelligheid, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (pensioen, reiskostenvergoeding, sportbudget, een mobiele telefoon). bureau Brandeis zet net een stapje verder om haar werknemers gelukkig te maken.

Wil je reageren?

Grijp je kans. Deze functie komt maar eens in de twee jaar voorbij. Ben je geschikt en heb je zin om je carrière te starten of voort te zetten bij bureau Brandeis, stuur dan je CV met motivatiebrief, cijferlijsten en eventuele stagebeoordelingen voor 1 juli 2021 naar marieke.boersen@bureaubrandeis.com en christiaan.alberdingkthijm@bureaubrandeis.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gerelateerde artikelen

Financiële toezichthouders treden op tegen finfluencers

Casper Rooijakkers & Simone Peek / 18 nov 2022

Financiële toezichthouders in binnen– en buitenland besteden al langere tijd aandacht aan het fenomeen finfluencers. Afgelopen maand werd bekend dat de AFM handhavingsmaatregelen heeft genomen in een onderzoek naar een Nederlandse finfluencer. Voor zover bekend…