bureau Brandeis is per direct op zoek naar een ervaren ADVOCAAT MEDEDINGINGSRECHT

Bas Braeken / 28 jun 2022

De mededingingspraktijk van bureau Brandeis blijft groeien. Daarom zijn wij per direct op zoek naar een advocaat mededingingsrecht/economische regulering (met vijf tot tien jaar ervaring).

Als advocaat mededingingsrecht houd je je bezig met alle aspecten van het Europees mededingingsrecht, zoals kartels, misbruik machtspositie en (horizontale en verticale) samenwerkingsvormen maar ook met het consumenten- en staatssteunrecht. Daarnaast adviseren wij regelmatig over de mededingingsrechtelijke aspecten van overnames en joint ventures. bureau Brandeis heeft een bijzondere focus op (zowel standalone als follow-on) litigation. Je zult bij ons dus niet alleen adviseren over het Europees mededingingsrecht, maar ook daadwerkelijk bij toezichthouders en rechterlijke instanties het woord voeren.

Een deel van de mededingingsrechtpraktijk bij bureau Brandeis richt zich op gereguleerde sectoren, zoals telecom, digitale markten, kansspelen, media en mobiliteit. Affiniteit met en/of kennis van (één van) één of meerdere gereguleerde markten is dus een pré.

bureau Brandeis wordt met regelmaat door M&A-advocaten van andere kantoren als specialist (counsel’s counsel) gevraagd om te adviseren over de mededingingsrechtelijke aspecten van (vaak: complexe) overnames. Daarbij is het je taak als advocaat mededingingsrecht om de Autoriteit Consument & Markt of de Europese Commissie ervan te overtuigen waarom bijvoorbeeld een overname wél of juist niet moet worden goedgekeurd. Een deel van de praktijk heeft ook een Europese component. Dit kan een procedure bij het Gerecht of Hof van Justitie in Luxemburg zijn of het voeren van besprekingen met de Europese Commissie in Brussel.

Onze doelstelling is de advocatuur te beoefenen zoals die bedoeld is: onafhankelijk, betrokken en uitgesproken. Wij hebben een mening over het (mededingings)recht en de zaken die we behartigen. Wij staan achter onze cliënten en vechten voor hun belangen en zijn niet bang om moeilijke zaken op te pakken als de belangen van onze cliënten daarom vragen.

Wij zijn…

bureau Brandeis is een advocatenkantoor gevestigd in een prachtig pand aan de Sophialaan in Amsterdam. Onze organisatie bestaat uit hooggekwalificeerde professionals: integer, steengoed, effectief, creatief, eigenzinnig én betrokken bij de klant, ons kantoor en de maatschappelijke omgeving. Binnen ons kantoor zijn momenteel bijna 50 professionals werkzaam, waaronder meer dan  40 advocaten en juristen.

Wij zijn op zoek naar…

  • Een ervaren all-round mededingingsrechtadvocaat (ten minste vijf jaar ervaring);
  • Met bij voorkeur aantoonbare kennis en ervaring met complexe civiele (mededingingsrechtelijke) procedures;
  • Concrete ervaring in één of meerdere gereguleerde markten (bijv. energie, kansspelen, telecom, zorg, platformmarkten) of kennis van een aan het mededingingsrecht aanpalend rechtsgebied, zoals het aanbestedings- of staatssteunrecht;
  • Praktisch ingesteld; in staat om snel en adequaat te adviseren over uiteenlopende mededingingsrechtelijke vragen maar ook het geduld en doorzettingsvermogen om complexe en soms lange processtukken op te stellen;
  • Gedreven om als onderdeel van het team de mededingingspraktijk van bureau Brandeis nog verder uit te bouwen.

Herken je je in bovenstaand profiel? Ben je daarnaast creatief, analytisch, een goede schrijver (Nederlands en Engels), een sterke spreker en hecht je waarde aan een prettige, persoonlijke werkomgeving? Als je je hierin herkent, nodigen we je van harte uit te reageren.

Wij bieden…

Een positie in een goed draaiende en groeiende mededingingspraktijk die op dit moment bestaat uit vijf advocaten en twee paralegals. Voor grote (vaak: follow-on) zaken werken wij ook vaak samen met advocaten uit andere teams.

Het mededingingsteam van bureau Brandeis is een betrokken, ondernemend en hecht team, waar in een goede sfeer hard wordt gewerkt en successen samen worden gevierd. Wij hebben wekelijks jurisprudentie-overleg en aan het begin van elke week voeren wij overleg over lopende zaken. Je wordt bij ons gestimuleerd om artikelen te schrijven en te doceren of om zelf nieuwe kennis op te doen door het volgen van seminars. Wij publiceren regelmatig blogs en hebben onze eigen (goed gelezen) kwartaalnieuwsbrief, de Competition Flashback.

Uiteraard ontvang je bij ons een marktconform salaris, afhankelijk van anciënniteit en relevante werkervaring. Daarnaast bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: een pensioenregeling, reiskostenvergoeding, sportbudget, en een mobiele telefoon. bureau Brandeis hecht grote waarde aan plezierig werkgeverschap en er worden regelmatig sociale activiteiten georganiseerd. Deeltijd (80%) werken is mogelijk.

Wil je reageren…

Ben je geschikt en enthousiast om je carrière voort te zetten bij bureau Brandeis? Stuur dan je CV met korte motivatie naar Jana Penkoski: jana.penkoski@bureaubrandeis.com.

Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je altijd vertrouwelijk contact opnemen met Bas Braeken: bas.braeken@bureaubrandeis.com (tel. 06-11592679) of
Jade Versteegjade.versteeg@bureaubrandeis.com (tel. 06-15835806).

Het spreekt voor zich dat wij je sollicitatie uiterst vertrouwelijk zullen behandelen.

 

Gerelateerde artikelen

Competition Flashback Q3 2022

Bas Braeken & Jade Versteeg & Lara Elzas & Timo Hieselaar & Demi van den Berg / 05 okt 2022

Dit is de Competition Flashback Q3 2022 van bureau Brandeis met daarin een selectie van enkele belangrijke mededingingsrechtelijke ontwikkelingen over het afgelopen kwartaal (klik hier voor het origineel). Wilt u graag voortaan de Competition Flashback…