bureau Brandeis is per direct op zoek naar een advocaat mededingingsrecht / economische regulering

Bas Braeken & Jade Versteeg / 10 nov 2020

Wij hebben nodig…

 

De mededingingspraktijk van bureau Brandeis blijft groeien. Daarom zijn wij per direct op zoek naar een advocaat mededingingsrecht/economische regulering (1 tot 4 jaar ervaring).

Bij bureau Brandeis telt iedereen mee. Dat betekent dat je je als advocaat mededingingsrecht bezig houdt met alle aspecten van het Europees mededingingsrecht, zoals kartels, misbruik machtspositie en (horizontale en verticale) samenwerkingsvormen maar ook met het consumenten- en staatssteunrecht. Daarnaast adviseren wij regelmatig over de mededingingsrechtelijke aspecten van overnames en joint ventures. bureau Brandeis heeft een bijzondere focus op litigation. Je zult bij ons dus niet alleen adviseren over het Europees mededingingsrecht, maar ook daadwerkelijk bij toezichthouders en rechterlijke instanties het woord voeren.

Een deel van de mededingingsrechtpraktijk bij bureau Brandeis richt zich op gereguleerde sectoren, zoals telecom, post & pakketten, media, mobiliteit, fintech en zorg. Affiniteit met en/of kennis van (één van) deze sectoren strekt dus tot aanbeveling. Daarnaast worden wij met grote regelmaat door M&A-advocaten van andere kantoren als specialist (counsel’s counsel) gevraagd om te adviseren over de mededingingsrechtelijke aspecten van (vaak: complexe) overnames. Daarbij is het je taak als advocaat mededingingsrecht om de Autoriteit Consument & Markt, Nederlandse Zorgautoriteit dan wel de Europese Commissie ervan te overtuigen waarom een overname wél of juist niet moet worden goedgekeurd. Een deel van de praktijk heeft ook een Europese component. Dit kan een procedure bij het Gerecht of Hof van Justitie in Luxemburg zijn of het voeren van besprekingen met de Europese Commissie in Brussel.

Onze doelstelling is de advocatuur te beoefenen zoals die bedoeld is: onafhankelijk, betrokken en uitgesproken, met een nadruk op het procederen. Wij hebben een mening over het (mededingings)recht en de zaken die we behartigen. Wij staan achter onze cliënten en vechten voor hun belangen.

Wij zijn…

bureau Brandeis is een advocatenkantoor gevestigd in een prachtig pand aan de Sophialaan in Amsterdam. Onze organisatie bestaat uit hooggekwalificeerde professionals: integer, steengoed, effectief, creatief, eigenzinnig én betrokken bij de klant, ons kantoor en de maatschappelijke omgeving. Binnen ons kantoor zijn momenteel 40 professionals werkzaam, waaronder ruim 30 advocaten en juristen.

Wij zijn op zoek naar…

Een jonge advocaat (1 tot 4 jaar ervaring) met een passie voor en kennis van het (Europees) mededingingsrecht die zich herkent in bovenstaand profiel en momenteel werkzaam is in een mededingingspraktijk. Beschik je over een uitstekende cijferlijst? Ben je daarnaast creatief, een goede schrijver, een sterke spreker, heb je doorzettingsvermogen, ben je ambitieus, praktisch ingesteld en hecht je waarde aan een prettige werkomgeving? Als je je hierin herkent, nodigen we je van harte uit te reageren.

Wij bieden…

Een positie in een goed draaiende en groeiende mededingingspraktijk waarin veel aansprekende en interessante zaken worden behandeld. Uiteraard ontvang je bij ons een marktconform salaris, afhankelijk van anciënniteit en relevante werkervaring. Daarnaast bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: een pensioenregeling, reiskostenvergoeding, sportbudget, en een mobiele telefoon. bureau Brandeis hecht grote waarde aan plezierig werkgeverschap en er worden, ook in coronatijd, regelmatig sociale activiteiten georganiseerd.

Wil je reageren…

Ben je geschikt en enthousiast om je carrière voort te zetten bij bureau Brandeis? Stuur dan je CV met korte motivatie naar Jana Penkoski: jana.penkoski@bureaubrandeis.com. Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je altijd vertrouwelijk contact opnemen met Bas Braeken: bas.braeken@bureaubrandeis.com (tel 06-11592679) of Jade Versteeg: jade.versteeg@bureaubrandeis.com (tel 06-15835806).

Het spreekt voor zich dat wij je sollicitatie uiterst vertrouwelijk zullen behandelen.

Op www.bureaubrandeis.com vind je meer informatie over onze organisatie.

Gerelateerde artikelen

Over APPAs, MFNs en een eigenzinnige Duitse mededingingsautoriteit

Timo Hieselaar & Bas Braeken & Jade Versteeg / 08 okt 2020

De opkomst van online (boeking)platforms in digitale markten vormt al enige tijd een hersenkraker voor mededingingsautoriteiten. Zo hebben de meeste nationale mededingingsautoriteiten in Europa sinds 2015 kennis gemaakt met een bepaald soort overeenkomsten: across-platforms parity…

Kwartaalbericht Kartelschade #1 2020

Hans Bousie & Louis Berger & Sophie van Everdingen & Nathan van der Raaij & Tessel Bossen / 30 sep 2020

Hierbij presenteren wij u het eerste kwartaalbericht van 2020 over ontwikkelingen op het gebied van cartel damage litigation van bureau Brandeis. U kunt het kwartaalbericht hier inzien. Ontvangt u de volgende editie van ons kwartaalbericht graag per…

Student-stage bij bureau Brandeis: EU Competition & Regulation

Bas Braeken & Jade Versteeg / 24 sep 2020

Het (Europees) mededingingsrecht is een dynamisch rechtsgebied waar met analytisch inzicht en kennis van de markt het juridisch kader op inventieve manier wordt toegepast. Ondernemingen kunnen worden geconfronteerd met handhavend optreden door de mededingingsautoriteiten of…