bureau Brandeis is per direct op zoek naar een (AANKOMEND) ADVOCAAT-STAGIAIRE Financial Litigation

bureau Brandeis / 20 jul 2020

Wegens groei van de praktijk is bureau Brandeis per direct op zoek naar een (aankomend) advocaat-stagiaire Financial Litigation (0 tot 2 jaar ervaring).

Bij bureau Brandeis telt iedereen mee. Dat betekent dat je vanaf de eerste dag meedraait in onderzoeken en procedures over de toepassing van Nederlands en Europees financieel recht en andere complexe geschillen waarbij toezichthouders betrokken zijn. bureau Brandeis heeft een bijzondere focus op litigation. Je zult bij ons dus niet alleen adviseren maar ook daadwerkelijk bij toezichthouders en rechterlijke instanties het woord voeren.

Het team staat financiële dienstverleners en individuele bestuurders bij in onderzoeken en handhavingsmaatregelen van onder andere DNB en de AFM. Wij treden ook op in procedures tussen marktpartijen in de financiële sector, en wij adviseren over risicomanagement en compliance. Daarbij kan het gaan over markttoetreding, integere bedrijfsvoering, bijzondere zorgplichten, transparantieverplichtingen, belangenverstrengeling, marktmisbruik en risico’s op corruptie, witwassen en sanctieschendingen.

Onze doelstelling is de advocatuur te beoefenen zoals die bedoeld is: onafhankelijk, betrokken en uitgesproken, met een nadruk op het procederen. Wij hebben een mening over het financieel toezichtsrecht en de zaken die we behartigen. Wij zijn er voor onze cliënten in bedrijfskritische situaties en gevoelige discussies met toezichthouders en andere partijen.

Wij hechten aan je persoonlijke ontwikkeling als advocaat en het maken van vlieguren, veel vlieguren. Pas dan krijg je het procederen in de vingers. Wij vragen zeker wat van je en het werk kan veeleisend zijn. Maar we moedigen je ook aan initiatief te nemen, ideeën te delen en de praktijk mee te helpen opbouwen. Je wordt echt onderdeel van het team. We leren je de kneepjes van het vak en zullen er alles aan doen zodat je een topadvocaat kunt worden.

Wij zijn…

bureau Brandeis is een advocatenkantoor gevestigd in een prachtig pand aan het Vondelpark in Amsterdam. Onze organisatie bestaat uit hooggekwalificeerde professionals: integer, steengoed, effectief, creatief, eigenzinnig én betrokken bij de klant, het bureau en de maatschappij. Binnen ons kantoor zijn momenteel 40 betrokken professionals werkzaam, waaronder ruim 30 advocaten en juristen.

Wij zijn op zoek naar…

Een afgestudeerd jurist of jonge advocaat met een passie voor en kennis van het financieel recht en/of het bestuurs- en procesrecht die zich herkent in bovenstaand profiel.

Dus ben je geïnteresseerd in FinTech ontwikkelingen als cryptocurrency, crowdfunding en robo-advisering? Wil je ervaring opdoen in zaken over de toenemende eisen aan de integere bedrijfsvoering en privacy, cybersecurity en witwasrisico’s? Verdiep je je net zo graag in processtrategie als financiële producten?

Ben je daarnaast creatief, een goede schrijver, een sterke spreker, heb je doorzettingsvermogen, ben je ambitieus, praktisch ingesteld en hecht je waarde aan een prettige werkomgeving? Dan nodigen we je van harte uit te reageren.

Wij bieden…

Een marktconform salaris afhankelijk van anciënniteit en relevante werkervaring. Daarnaast bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: een pensioensregeling, reiskostenvergoeding, sportbudget, en een mobiele telefoon. bureau Brandeis hecht grote waarde aan plezierig werkgeverschap en een goede work-life balance.

Als je net bent afgestudeerd, dan begin je in beginsel als juridisch medewerker/paralegal. Als de samenwerking voor ons beiden goed bevalt, dan behoort doorgroei tot advocaat-stagiaire tot de mogelijkheden.

Wil je reageren…

Ben je geschikt en heb je zin om je carrière te beginnen of voort te zetten bij bureau Brandeis? Stuur dan je cv met korte motivatie, cijferlijsten en (stage) beoordelingen naar Jana Penkoski: jana.penkoski@bureaubrandeis.com Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Simone Peek: simone.peek@bureaubrandeis.com (m +31 6 2708 6201).

Gerelateerde artikelen

Competition Flashback Q2 2022

Bas Braeken & Jade Versteeg & Lara Elzas & Timo Hieselaar & Demi van den Berg & Diederik Simons / 06 jul 2022

Dit is de Competition Flashback Q2 2022 van bureau Brandeis met daarin een selectie van de belangrijkste mededingingsrechtelijke ontwikkelingen over het afgelopen kwartaal (klik hier voor het origineel). Wilt u graag voortaan de Competition Flashback van…