bureau Brandeis breidt uit met nieuwe partner Simone Peek

bureau Brandeis / 18 jan 2018

bureau Brandeis breidt uit met nieuwe partner Simone Peek

Simone Peek is als partner toegetreden tot bureau Brandeis in Amsterdam. Haar praktijk richt zich op complexe zaken over financieel recht en andere geschillen in toezichtrechtelijke context. Ook adviseert zij over compliance en risk management.

Simone Peek maakt de overstap naar bureau Brandeis van Clifford Chance, waar zij ruim 10 jaar ondernemingen en hun bestuurders heeft bijgestaan in handhavingstrajecten van diverse toezichthouders en gerelateerde procedures.

“De benoeming van Simone sluit uitstekend aan op onze strategie te groeien tot een breed litigation kantoor met ongeëvenaarde expertise,” zegt Christiaan Alberdingk Thijm, een van de oprichters van bureau Brandeis. “Simone vormt een belangrijk puzzelstuk om onze ambitie te realiseren. Haar unieke kennis en ervaring op het gebied van financieel recht zullen van onschatbare waarde voor onze cliënten zijn.”

Corporate litigation partner Frank Peters: “Met Simone halen we een geweldige litigator binnen. Simone brengt specifieke sectorkennis mee van de financiële markten. Met haar ervaring in internationale zaken en haar tijd in Washington, D.C. willen we ook onze praktijk in de Verenigde Staten verder uitbreiden.”

Simone Peek: “Ik ben erg onder de indruk van de ervaring van het team, de sterke gedrevenheid en focus, en de nauwe betrokkenheid bij cliënten. Dit alles sluit heel goed aan op mijn praktijk. Het is extra belangrijk in gevoelige discussies met toezichthouders en andere partijen, waar het net zo zeer gaat om financiële risico’s als om reputatie en waarbij steeds vaker bestuurders in persoon worden getroffen.”

bureau Brandeis is gespecialiseerd in litigation en treedt op voor ondernemingen in alle relevante rechtsgebieden, met een voorkeur voor de challenger. Corporate litigation, commercial litigation, privacy, financieel recht, bestuursrecht, intellectuele eigendom, mediarecht, internationale arbitrage, cassatie en mededingingsrecht. Met de komst van Simone telt het kantoor 25 advocaten.

Gerelateerde artikelen

Richten en missen in de enqueteprocedure

Floor Eikelboom / 07 mei 2020

Recent overwoog de Hoge Raad dat de enquêteprocedure is gericht op het belang van de rechtspersoon (die voorwerp is van deze procedure). Dat lijkt stating the obvious. Maar als je er wat langer over nadenkt,…

bureau Brandeis climbs in Legal500-rankings

bureau Brandeis / 23 apr 2020

In its latest publication Legal500, one of the most prestigious legal directories worldwide, has recognized the growing success of bureau Brandeis as one of the leading litigation boutique firms in the Netherlands. bureau Brandeis comes…