Affiliate krijgt last onder dwangsom van de Kansspelautoriteit

Oskar Mulder / 30 mrt 2017

Op 6 maart 2017 heeft de Kansspelautoriteit (KSA) een last onder dwangsom opgelegd aan een website-exploitant waarop affiliate diensten werden aangeboden.

Aanleiding hiervoor was een reclame-uiting waarmee werd doorgelinkt naar een andere website waarop kansspelen werden aangeboden door een partij die hiervoor reeds beboet is door de KSA. Het is in Nederland immers nog altijd niet mogelijk om een vergunning te krijgen voor het aanbieden van online kansspelen binnen Nederland.

De KSA trad al eerder op tegen een aanbieder van betaaldiensten en nu worden kennelijk ook affiliates, die reclame maken voor beboete kansspelaanbieders, aangeschreven. Volgens de KSA “bevorderen” zij namelijk het aanbod van kansspelen.

De KSA hanteert zodoende een ruime toepassing van de definitie “bevorderaar” in de zin van de Wet op de kansspelen, wat vergaande gevolgen kan hebben voor de handelsvrijheid op internet.

In dit geval had de aangesproken website-exploitant geen gebruik gemaakt van de gelegenheid een zienswijze in te dienen. Wij adviseren partijen die door de KSA worden aangeschreven te reageren, teneinde handhaving te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Remote Gaming Act adopted in the Dutch Senate

Machteld Robichon & Oskar Mulder / 27 feb 2019

On 19 February 2019, a majority in the Dutch Senate voted in favor of the Remote Gaming Act (Wetsvoorstel Kansspelen op afstand, “KOA”). As a result, online games of chance will finally be regulated in…

Rechtspraak informatierecht week 5

bureau Brandeis / 02 feb 2018

bureau Brandeis publiceert wekelijks een selectie van rechtspraak in het kader van het informatierecht. Week 5: 29 januari 2018 – 2 februari 2018 HvJ EU 30 januari 2018, C-360/15 en C-31/16, X/Apinngedam (Uitsluiting van elektronische-communicatiediensten en…

Rechtspraak informatierecht week 3

bureau Brandeis / 19 jan 2018

bureau Brandeis publiceert wekelijks een selectie van rechtspraak in het kader van het informatierecht. Week 3: 15 januari 2018 – 19 januari 2018 HR 19 januari 2018 (Conclusie A-G van Peursem)(Auteursrecht op software; Vereisten voor…