(Aankomend) partner cassatiepraktijk

bureau Brandeis / 01 jul 2020

bureau Brandeis is per direct op zoek naar een (aankomend) partner cassatiepraktijk

 

Wij hebben nodig…

Het komt regelmatig voor dat zaken die bij ons in behandeling zijn, aan de Hoge Raad worden voorgelegd. Ofwel in cassatie, ofwel omdat prejudiciële vragen aan de Hoge Raad worden gesteld. De inzet is steeds groot, in financiële en/of principiële zin.

Om die zaken op het hoogste niveau te laten behandelen voert bureau Brandeis sinds haar oprichting een cassatiepraktijk. Vanwege het recente vertrek van de partner die daarvoor verantwoordelijk was, zoeken wij een vergevorderde cassatieadvocaat die een volwaardige mee- of tegenstander is op een of meer van de volgende rechtsgebieden:

 • Procesrecht
 • Informatierecht
 • Intellectueel eigendomsrecht
 • Enquêterecht, ondernemingsrecht, vennootschapsrecht
 • Vermogensrecht, verbintenissenrecht, aansprakelijkheid uit de wet
 • Internationaal privaatrecht en internationaal bevoegdheidsrecht
 • Massaschade
 • (Europees) mededingingsrecht
 • Beslag en executie

Bereidheid om werkzaam te zijn in de feitelijke procespraktijk is een pré.

 

Wij verwachten van de cassatieadvocaat dat zij of hij:

 • Zelfstandig praktijk voert op het hoogste niveau
 • Fungeert als vraagbaak op materieel en procesrechtelijk gebied en kennis actief deelt
 • Bijdraagt aan de versteviging van het netwerk en uitstraling van ons
 • Commerciële slagkracht heeft, onder meer blijkend uit een (evt. prille) eigen praktijk.

Bij voorkeur spreken wij met cassatieadvocaten die nu, of op korte termijn, partner kunnen worden.

Wij zijn…

bureau Brandeis is een advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam met een nadruk op procederen bij de rechter en in (internationale) arbitrage. Wij treden, vaak samen met andere advocatenkantoren uit binnen- of buitenland op voor nationale en internationale (middel) grote ondernemingen en andere organisaties, en hebben een voorkeur voor de challenger. Wij nemen graag deel aan het maatschappelijk debat. Ontwikkeling en plezier in het vak staan centraal.

Onze organisatie bestaat uit hooggekwalificeerde professionals: integer, steengoed, effectief, creatief, eigenzinnig én betrokken bij de klant, het bureau en de maatschappelijke omgeving. Binnen ons kantoor zijn momenteel 40 betrokken professionals werkzaam, ruim 30 advocaten en juristen.

Wij bieden…

Een werkplek waar je de procespraktijk met kundige gelijkgestemden kunt uitoefenen. Ons team is enthousiast, assertief en leergierig. De financiële voorwaarden zijn competitief. De sfeer saamhorig.

Wil je reageren…

Heb je interesse om je carrière voort te zetten bij bureau Brandeis, stuur dan een brief en CV naar Jana Penkoski: jana.penkoski@bureaubrandeis.com Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Frank Peters of Christiaan Alberdingk Thijm: frank.peters@bureaubrandeis.com, christiaan.alberdingkthijm@bureaubrandeis.com.

Op www.bureaubrandeis.com vind je meer informatie over onze organisatie.

 

Gerelateerde artikelen

Student-stage bij bureau Brandeis: EU Competition & Regulation

Bas Braeken & Jade Versteeg / 24 sep 2020

Het (Europees) mededingingsrecht is een dynamisch rechtsgebied waar met analytisch inzicht en kennis van de markt het juridisch kader op inventieve manier wordt toegepast. Ondernemingen kunnen worden geconfronteerd met handhavend optreden door de mededingingsautoriteiten of…